BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, March 22, 2011

...membekal anak benih nangka jenis MASTURA, CJ3, CJ6 n J33...





hari ni aku nk bercerita psl nangka lak..just nk tlg ma n suzia promote ank benih nangka diorg..mmg seronok tau bercucuk tanam ni,dr hobi menjd income..UNTUK LEBIH LANJUT SILA LAYARI BLOG TAPAK SEMAIAN SUZIA



ha ni adalah pokok nangka madu,pokok die rendang n kenek je,tp buah2 die bsr tau




ni contoh Isi Buah Nangka Madu Klon J33 (kuning) n yg oren tu klon baru xtau lg name ape he3..nmpk sedapkan,kalu dh rase lg la sedap..



nie anak2 pokok yg dh sedia utk di jual...
kalau berminat boleh hubungi adik saya atau singgah terus kt tapak semaian kami di alamat seperti di bwh or boleh juga tinggalkan komen di sini utk keterangan lanjut.

video

Monday, March 21, 2011

...Alhamdulillah ankku mmbesar dgn sihat...

29hb mac Izz Damia Amanie genap la 3bln,cpt btul mase berlalu,rase mcm br je lg lahirkan mia..jom layan pic mia dr hari 1st smpai skang ek he3...



1st day mia kuar dr peyut mama hikhikhik gara2 suke tgk korea mase preganant,muka mia dh mcm bb korea ha3..xpe la nyang mia kan keturunan cina hikhikhik



mia 1bln,time nie berat mia xbyk naik..muka mia time ni more to papa hehehe..




mia amanie dh genap 2bln he3..time ni papa kne chicken po,cian mia kne tinggal kt temerloh,tp ank mama baik,ank mama paham nape mama n papa xde dekat mia..
time nie teh ngn tok jg mia,bg mia susu n tdokan mia..n time ni gak syg mama jd peneman setia tokki kan2 he3..syg ank mama...



ha ni gmbr terbaru mia amanie he3..sbtu mgu lps..ank mama dh pandai main..suare mia smpai kt lift dgr..mia pandai nyanyi tau hik2..jom layan video mia tgh nyanyi ngn papa..


video

...Pengalaman Berpantang...

salam all...

sory korek semula citer lapuk hu3..
pengalaman aku berpantang nie rasenye mcm biasa je hu3.. hari2 mkn nasi putih 0 ngn ikan kembong bakar pastu air milo gelas besar gedabak (dpt plak adik aku cr gelas bsr gedabak tu hahhahaa)xpun air suam gelas bsr gedabak gak hahahha

Day 3 mia lahir,aku tgk muka die mcm kuning2 je,tp die kuat nyusu..cara die mcm lapo sgt2..aku dh mula risau,tekan2 la cik B,rupenye susu xbyk,trus aku nangis n sruh ma panggil org utk urut,ye ar cian kt ank aku lapo..rupenye dh 3hari xckup susu..mlm tu gak aku ngurut,trus la kuar susu..

esoknye day 4,mia nmpk mcm makin kuning, pastu kencing die mcm ade 1 titik darah..trus la aku bwk p spital..sakitnye berjln dlm pantang huhuhu. jumpe je doc,die ckp darah tu adalah hormon,diorg panggil sbg bb period (wah bb pun peod ek hehhehehe) lega la skit hati aku..pastu cek darah mia,mak uih menangis aku tgk doc tu cucuk jarum amik darah die,cian tul ank mama,kecik2 lg dh kene cucuk bagai..
result die,mia kne admit cz jaundis mia tinggi 273 bermlm la kt situ 2mlm sedih tul tgk ank aku duduk bwh cahaya lmpu biru...



tiap kali mia nangis,aku pun nangis same..huhuhuhu tp sib baik la xlame duduk wad,utk kurangkan jaundis mia aku nyusu je tiap mase,alhamdulillah syukur sgt cz susu aku dh mula byk..

lame wei ank aku kne kuning,mase 30hari pun still nmpk kuning,mcm2 petua aku ikut,mandi air kuning aku buat,bg mkn anggur hitam pun aku buat,mandi air rebusan daun belimbing buluh aku buat,bg minum air sengkuang cina aku buat, bg mkn ubt hemopathi pun aku bg hu3...

dlm aku berpantang,genap mia 30 hari iaitu pada 30hb Jan 2011 ayh aku xcident,luluh hati tgk keadaan abah mase tu,ye ar kepala je leh pusing..tp abah kuat,langsung xtunjuk die sakit or sedih..tulang belakang,tulang bahu n jari tgh belah kiri abah patah,smue kne masuk besi..bermula la name gelaran baru ma bg kt abah " ORG BESI" hahahaha so bermula hari tu aku berpantang la kt spital kuantan lak.. hu3..




ni b4 abah operate masukkan besi,syukur alhamdulillah saraf tunjang abah ok,so peluang utk abah berjalan semula mmg cerah..w/pun take time utk pulih,kami tetap sokong abah,kami akan sentiasa dekat ngn abah..chaiyokk abah chaiyokk...




ni lak gmbr abah lps blk dr spital...alhamdulillah abah dh pun bleh duduk,tp kne ade org angkat la hu3..semoga abah cpt sembuh..bdn abah dh susut byk sgt skang ni..xpe nnti dh leh jln,kite mkn byk2 ek he3...